0251 - 207090 info@outboundmedia.nl

Hoe stel ik een autoresponder in?

Een autoresponder is een automatisch antwoord bericht dat wordt verstuurd nadat de mailserver een e-mail voor jouw e-mail adres heeft ontvangen. Eenmaal ingesteld blijft de responder actief totdat je deze zelf annuleert. Dit is anders dan bijvoorbeeld een “out-of-office” melding die je instelt voor tijdelijke afwezigheid, bijvoorbeeld vakantie.

Het instellen van een autoresponder gaat via de volgende stappen:

Stap 1

Wanneer je ingelogd bent in Direct Admin, staat er onder het kopje “E-mail management” een link genaamd Autoresponders.

Stap 2

Zodra je hier op geklikt hebt kom je op een nieuwe pagina met een overzicht van ingestelde auto responders. Boven de tabel staat de optie Create New Autoresponder.

Stap 3

Wanneer je hier op klikt kom je op een nieuwe pagina waar je een autoresponder kunt instellen.

Stap 4

Wanneer je alles naar wens hebt ingevuld, klik je op Create.

Klaar! Je hebt nu een autoresponder aangemaakt. Deze is nu ook te zien in het overzicht.

Het verwijderen of aanpassen van een Autoresponder

Wanneer je in het overzicht van de Autoresponders zit, dan kunnen de bestaande Autoresponders worden verwijderd of aangepast. Zoek onder de optie Autoresponder de betreffende Autoresponder op, welke je wenst te verwijderen of aan te passen.

Verwijderen

Gebruik het selectievakje onder Select achter de regel. Gebruik vervolgens de button Delete Selected om de Autoresponder te verwijderen voor het geselecteerde e-mailadres. Je kunt ook meerdere Autoresponders tegelijk verwijderen, door er meerdere te selecteren met de selectievakjes.

Aanpassen

Gebruik de URL Modify (onder Modify) achter de Autoresponder welke aangepast dient te worden. Hetzelfde scherm wat in dit artikel onder Nieuwe Autoresponder aanmaken staat beschreven wordt nu weergegeven. Je kunt de gewenste aanpassingen doorvoeren en de wijzigingen opslaan met de knop Modify.