0251 - 207090 info@outboundmedia.nl

Hoe laat ik een email automatisch doorsturen?

Stap 1

Wanneer je ingelogd bent in Direct Admin, staat er onder het kopje “E-mail management” een link genaamd Forwarders.

Stap 2

Klik nu op “Create new E-Mail Forwarder

Je kunt je e-mails automatisch laten doorsturen naar je hoofd e-mailadres of een ander e-mailadres. Hierdoor heb je niet x aantal postvakken voor verschillende e-mailadressen en behoud je het overzicht. Ook scheelt dit extra opslagruimte! 

Vervolgens krijg je een tweetal invoervelden te zien. Bij het eerste veld voer je een e-mailalias in. Bij het tweede invoerveld voer je het e-mailadres in dat de doorgestuurde mail daadwerkelijk moet gaan ontvangen. Klik nu op “Create” om deze forwarder aan te maken. E-mail die nu verstuurt worden naar “ikwilditdoorsturen@jouwdomein.nl” worden in werkelijkheid ontvangen door “naar@ditemailadres.nl” zonder dat de versturende partij dit weet!

Stap 3

Je hebt ook de mogelijkheid om meerdere aliassen aan te maken. Dit doe je door een komma in het eerste invoerveld na je alias in te voeren. Bijvoorbeeld “deze,endeze” nu ontvangt “deze@jouwdomein.nl” en “endeze@jouwdomein.nl” de e-mails en stuurt deze automatisch door naar “naar@ditemailadres.nl” (en naar “ooknaar@mij.nl” als je kijkt in bovenstaande afbeelding bij Stap 2) . Dit geldt ook voor het ontvangende e-mailadres. In het voorbeeld hieronder ontvangt “naar@ditemailadres.nl” en “ook@naarmij.nl” de e-mails die verstuurd zijn naar “deze@jouwdomein.nl” en “endeze@jouwdomein.nl”. Klik ook nu weer op “Create” om de forwarders aan te maken.