Selecteer een pagina

POP

Met Post Office Protocol haalt u e-mails op, net zoals u (heel) vroeger post zou ophalen bij een postkantoor. U zegt wie u bent, de medewerker kijkt of er nieuwe post voor u is en geeft deze mee. Uw mailprogramma doet met POP hetzelfde: hij verbindt met de server, zegt voor wie hij de mail op komt halen, en de server geeft de nieuwe berichten mee. Uw mailprogramma haalt deze naar uw computer zodat u ze kunt lezen. De berichten staan dan op uw computer en niet meer op de server.

IMAP

Het Internet Message Access Protocol is zeer geschikt om e-mail te behandelen vanaf verschillende computers. Bijvoorbeeld thuis, op het werk en op reis. De inhoud van de mailbox is op elke computer precies hetzelfde. Alle ingekomen, gelezen en verzonden mailtjes kunnen overal en altijd worden ingezien omdat ze opgeslagen blijven bij SnelophetWeb. Een ander voordeel van IMAP is dat wanneer uw harde schijf of computer kapot gaan uw e-mail nog veilig bij ons op de server staat.

Met IMAP maakt uw mailprogramma nog steeds verbinding met de server, zegt voor wie hij de mail wil ophalen, maar haalt vervolgens alleen de adresgegevens van de mail op (in plaats van het gehele bericht). Deze adresgegevens vertellen:

  • aan wie de mail gericht is
  • wie de afzender is
  • op welk tijdstip het verzonden is
  • de grootte van het bericht.

In feite maakt IMAP maakt een kopie van het bericht op de server en bewaart deze kopie op uw computer. Daarnaast houdt uw mailprogramma de verbinding met de server open zodat u nieuwe mails direct binnen ziet komen.