Selecteer een pagina

Hoe stel ik een e-mailaccount in, bijv. in Outlook?

U kunt uw e-mailaccount instellen in een programma op uw computer of mobiele telefoon, bijvoorbeeld in Outlook of Mac Mail. Vergeet niet eerst een e-mailaccount aan te maken in het configuratiescherm, voordat u verdergaat.

Welke instellingen kan ik gebruiken?

De exacte instellingsprocedure is afhankelijk van het programma dat u gebruikt, maar u heeft altijd de volgende instellingen nodig.

Gebruikersnaam: uw volledige e-mailadres
Wachtwoord: het wachtwoord dat u voor uw e-mailaccount heeft ingesteld

Inkomende server: www.uwdomeinnaam.nl
Inkomende server poort: 993 + SSL

Uitgaande server: www.uwdomeinnaam.nl
Uitgaande server poort:  465 + SSL/TLS)
Uitgaande server authenticatie: gebruikersnaam en wachtwoord, hetzelfde als voor de inkomende server

Wij raden aan om uw account in te stellen met IMAP, omdat het uw e-mails over al uw apparaten en Webmail synchroniseert. In tegenstelling tot POP, waarmee uw e-mails na het downloaden van de server verwijderd worden.