Hoe wijzig of reset ik mijn e-mail wachtwoord?

Het kan voorkomen dat je het wachtwoord van je e-mailaccount vergeet. Geen nood! Die kan je gewoon wijzigen of resetten. Om dit te doen volg je de volgende stappen:

Stap 1

Wanneer je ingelogd bent in Direct Admin, staat er onder het kopje “E-mail management” een link genaamd E-mail accounts. Klik hierop.

Stap 2

Zodra de pagina met alle email accounts geladen is, klik je op het knopje change/wijzigen van het e-mail adres in de kolom Password/Quota.

Stap 3

Je krijgt nu een scherm vergelijkbaar met het volgende te zien.Je dient hier tweemaal je nieuwe wachtwoord in te vullen, waarna je op de knop “Modify” klikt om de wijziging door kunt voeren. Ook kun je kiezen voor een random wachtwoord, door op de Random knop te klikken.

Let op, je hoeft het vakje email quota en send limit niet aan te passen!

Stap 4

Nadat je op “Modify” hebt geklikt, krijg je een melding te zien dat de wijziging is geslaagd tezamen met een korte samenvatting van de (nieuwe) gegevens: wachtwoord, opslagruimte (quota) en aantal dagelijks te verzenden mails (send limit).