Hoe wijzig ik mijn email wachtwoord via Roundcube?

Het is mogelijk om het wachtwoord van je email account via DirectAdmin te wijzigen, maar soms heeft iemand een email adres, maar geen toegang tot DirectAdmin.  Gelukkig is het ook mogelijk om je wachtwoord via Roundcube aan te passen!

Stap 1

BELANGRIJK: Bezoek Roundcube rechtstreeks  door naar jouwdomein.nl/roundcube te gaan.
Deze /roundcube link werkt rechtstreeks op de jouw roundcube installatie waardoor je hier binnen Roundcube het wachtwoord kunt aanpassen.

Stap 2

Nadat je ingelogd bent in roundcube ga je naar Instellingen.

Stap 3

In het instellingen scherm zie je onderaan het menu staan “Wachtwoord“. Klik hierop.

Stap 4

Zodra je daarop geklikt hebt, krijg je een nieuw overzicht te zien. Hierin kan je het oude wachtwoord invoeren en het gewenste nieuwe wachtwoord.

Zodra je dit opgeslagen hebt kan je direct gebruik maken van je nieuwe wachtwoord!